Foto: z otevřených zdrojů
Tento kastrol bude skvělou volbou k obědu nebo večeři.
Bramborový kastrol s vepřovým masem je chutné, zasytí a přitom naprosto jednoduché na přípravu. Tento kastrol bude skvělou volbou k obědu nebo večeři. RBC-Ukraine hovoří o tom, jak připravit bramborový kastrol s vepřovým masem s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Culinary Vitivki“.
Recept na bramborovou kaši
Ingredience:
- vepřová panenka – 400 g
- brambory – 500 g
- tvrdý sýr – 160 g
- cibule – 1 ks.
- zakysaná smetana – 50 g
- sůl – 5 g
- pepř – 3 g
- hořčice – 20 g
- rostlinný olej – 20 ml
Jak vařit bramborový hrnec
- Pro přípravu bramborového kastrolu s vepřovým masem je třeba panenku nakrájet na kousky o velikosti přibližně 2 cm, položit na prkénko, zakrýt potravinářskou fólií a lehce naklepat tak, aby tloušťka masa byla 1 cm.
- Poté musíte vepřové maso opepřit a osolit, otočit kousky na druhou stranu, znovu je zakrýt filmem a znovu je porazit. Brambory je třeba oloupat a nakrájet na tenké plátky. K tomu můžete použít i skartovačku.
- Brambory dejte do hluboké misky a zalijte studenou vodou, abyste odstranili škrob. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka nebo na tenké plátky.
- Brambory přendejte na síto, aby vytekla přebytečná tekutina. Skleněnou nebo keramickou zapékací mísu vymažeme olejem a poklademe tenkou vrstvou brambor.
- Brambory osolíme, opepříme, na brambory položíme cibuli, na ni osolené maso.
- Na omáčku nastrouháme sýr a smícháme se zakysanou smetanou. Omáčku rozetřeme na vrchní vrstvu kastrolu a misku přikryjeme navlhčeným pečicím papírem a poté alobalem.
- Vložte misku do trouby předehřáté na 200 stupňů po dobu 40 minut. Poté musíte odstranit fólii a pečeme misku dalších 20 minut.