Bramborový kastrol se smetanovou omáčkou: jednoduchý recept na vydatný oběd

Foto: z otevřených zdrojů

Tento kastrol bude skvělou volbou k obědu nebo večeři.

Bramborový kastrol s vepřovým masem je chutné, zasytí a přitom naprosto jednoduché na přípravu. Tento kastrol bude skvělou volbou k obědu nebo večeři. RBC-Ukraine hovoří o tom, jak připravit bramborový kastrol s vepřovým masem s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Culinary Vitivki“.

Recept na bramborovou kaši

Ingredience:

  • vepřová panenka – 400 g
  • brambory – 500 g
  • tvrdý sýr – 160 g
  • cibule – 1 ks.
  • zakysaná smetana – 50 g
  • sůl – 5 g
  • pepř – 3 g
  • hořčice – 20 g
  • rostlinný olej – 20 ml

Jak vařit bramborový hrnec

  1. Pro přípravu bramborového kastrolu s vepřovým masem je třeba panenku nakrájet na kousky o velikosti přibližně 2 cm, položit na prkénko, zakrýt potravinářskou fólií a lehce naklepat tak, aby tloušťka masa byla 1 cm.
  2. Poté musíte vepřové maso opepřit a osolit, otočit kousky na druhou stranu, znovu je zakrýt filmem a znovu je porazit. Brambory je třeba oloupat a nakrájet na tenké plátky. K tomu můžete použít i skartovačku.
  3. Brambory dejte do hluboké misky a zalijte studenou vodou, abyste odstranili škrob. Mezitím si oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka nebo na tenké plátky.
  4. Brambory přendejte na síto, aby vytekla přebytečná tekutina. Skleněnou nebo keramickou zapékací mísu vymažeme olejem a poklademe tenkou vrstvou brambor.
  5. Brambory osolíme, opepříme, na brambory položíme cibuli, na ni osolené maso.
  6. Na omáčku nastrouháme sýr a smícháme se zakysanou smetanou. Omáčku rozetřeme na vrchní vrstvu kastrolu a misku přikryjeme navlhčeným pečicím papírem a poté alobalem.
  7. Vložte misku do trouby předehřáté na 200 stupňů po dobu 40 minut. Poté musíte odstranit fólii a pečeme misku dalších 20 minut.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
CTU in Prague Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: