Foto: z otevřených zdrojů
Tento recept vychází z jeho kulinářských znalostí
Boloňské špagety jsou oblíbené u mnoha lidí a díky jednoduchosti receptury se snadno vyrábějí doma. Michelinský šéfkuchař Paul Foster však říká, že k výrobě dokonalých těstovin je potřeba přidat jednu surovinu – mléko.
„Tento recept je založen na mých kulinářských znalostech, nostalgii a také na mých zkušenostech s používáním originálních receptů v Bologni,“ cituje ho Mirror.
Nejprve si nakrájíme nadrobno cibuli, celer a mrkev. Česnek a tymián je také potřeba nasekat.
Všechny tyto ingredience pak přidáme do pánve s rozpáleným olivovým olejem se štědrou špetkou soli. Musíte tam zeleninu přesunout a vařit ji 3-4 minuty. Poté přidejte česnek a tymián a vařte další 2 minuty.
Odstavte je a na pánvi za stálého míchání opečte mleté hovězí a vepřové maso. Když je maso opečené, přilijeme trochu červeného vína a necháme směs zhoustnout. Přidejte trochu rajčatového protlaku a směs restované zeleniny. Přesuneme tam také několik konzervovaných rajčat a zalijeme kuřecím vývarem.
„Bude to docela tekuté, takže ho musíte pomalu vařit asi tři hodiny, abyste ho zredukovali a zkoncentrovali, aby byl hustý a lesklý,“ říká Paul.
Mléko by se mělo dát úplně nakonec místo smetany. Dodá omáčce krémovou texturu. Poté jej můžete okořenit.
Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.