Šéfkuchař oceněný michelinskou hvězdou odhaluje tajnou přísadu dokonalé boloňské kaše.

Foto: z otevřených zdrojů

Tento recept vychází z jeho kulinářských znalostí

Boloňské špagety jsou oblíbené u mnoha lidí a díky jednoduchosti receptury se snadno vyrábějí doma. Michelinský šéfkuchař Paul Foster však říká, že k výrobě dokonalých těstovin je potřeba přidat jednu surovinu – mléko.

„Tento recept je založen na mých kulinářských znalostech, nostalgii a také na mých zkušenostech s používáním originálních receptů v Bologni,“ cituje ho Mirror.

Nejprve si nakrájíme nadrobno cibuli, celer a mrkev. Česnek a tymián je také potřeba nasekat.

Všechny tyto ingredience pak přidáme do pánve s rozpáleným olivovým olejem se štědrou špetkou soli. Musíte tam zeleninu přesunout a vařit ji 3-4 minuty. Poté přidejte česnek a tymián a vařte další 2 minuty.

Odstavte je a na pánvi za stálého míchání opečte mleté ​​hovězí a vepřové maso. Když je maso opečené, přilijeme trochu červeného vína a necháme směs zhoustnout. Přidejte trochu rajčatového protlaku a směs restované zeleniny. Přesuneme tam také několik konzervovaných rajčat a zalijeme kuřecím vývarem.

„Bude to docela tekuté, takže ho musíte pomalu vařit asi tři hodiny, abyste ho zredukovali a zkoncentrovali, aby byl hustý a lesklý,“ říká Paul.

Mléko by se mělo dát úplně nakonec místo smetany. Dodá omáčce krémovou texturu. Poté jej můžete okořenit.

Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
CTU in Prague Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: