Menu na Štědrý den: recept na levný postní salát

Foto: z otevřených zdrojů

Pokud nahradíte libovou majonézu tučnou a místo hub přidáte vařený jazyk, získáte ideální jídlo na novoroční stůl

Pokud už přemýšlíte, co uvařit na Vánoce, věnujte pozornost receptu od kulinářské blogerky Yulie Simonchuk. Řekla a ukázala, jak připravit salát se zeleným hráškem a houbami. Cenově výhodný, ale velmi chutný salát bude dobrým doplňkem jak k postní večeři, tak k novoročnímu menu.

Salát se zeleným hráškem a houbami

Ingredience:

  • velká cibule – 1-2 ks;
  • mrkev – 1-2 ks;
  • konzervovaný hrášek – 1 plechovka;
  • žampiony – 500 g;
  • majonéza – 2-3 lžíce. 1;
  • sůl, pepř – podle chuti;
  • rostlinný olej – 3-4 lžíce. l na smažení.

Způsob vaření:

  1. Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev nastrouhejte a společně smažte na rostlinném oleji, dokud nezměkne a neuvaří. Nakrájené žampiony také smažte do měkka. Po usmažení nechte všechny ingredience vychladnout.
  2. Do salátové mísy dejte cibuli, mrkev, hrášek, přidejte houby, osolte, opepřete, přidejte majonézu, ale ne moc, protože ingredience jsou po smažení nasycené olejem. Vše promícháme a dáme na pár hodin do lednice.
  3. Houby lze nahradit vařeným jazykem, bude to ještě chutnější.

Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
CTU in Prague Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: