Foto: z otevřených zdrojů
Pokud nahradíte libovou majonézu tučnou a místo hub přidáte vařený jazyk, získáte ideální jídlo na novoroční stůl
Pokud už přemýšlíte, co uvařit na Vánoce, věnujte pozornost receptu od kulinářské blogerky Yulie Simonchuk. Řekla a ukázala, jak připravit salát se zeleným hráškem a houbami. Cenově výhodný, ale velmi chutný salát bude dobrým doplňkem jak k postní večeři, tak k novoročnímu menu.
Salát se zeleným hráškem a houbami
Ingredience:
- velká cibule – 1-2 ks;
- mrkev – 1-2 ks;
- konzervovaný hrášek – 1 plechovka;
- žampiony – 500 g;
- majonéza – 2-3 lžíce. 1;
- sůl, pepř – podle chuti;
- rostlinný olej – 3-4 lžíce. l na smažení.
Způsob vaření:
- Cibuli nakrájejte nadrobno, mrkev nastrouhejte a společně smažte na rostlinném oleji, dokud nezměkne a neuvaří. Nakrájené žampiony také smažte do měkka. Po usmažení nechte všechny ingredience vychladnout.
- Do salátové mísy dejte cibuli, mrkev, hrášek, přidejte houby, osolte, opepřete, přidejte majonézu, ale ne moc, protože ingredience jsou po smažení nasycené olejem. Vše promícháme a dáme na pár hodin do lednice.
- Houby lze nahradit vařeným jazykem, bude to ještě chutnější.
Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.