Foto: z otevřených zdrojů
Vše, co k tomu potřebujete, je mikrovlnná trouba.
Čokoládový dort se svou jasnou chutí skvěle zapadne do každého svátečního menu. Jeho příprava je však většinou náročná a zdlouhavá.
Gemma Stafford, profesionální šéfkuchařka a zakladatelka Bigger Bolder Baking, se s Express podělila o jednoduchý 10minutový dezertní recept, který nevyžaduje troubu.
„Easy Microwave Chocolate Cake je bezproblémový dezert, který během několika minut dodá vlhký a nadýchaný čokoládový dort. Díky použití v mikrovlnné troubě má tento recept na domácí čokoládový dort jednoduchý proces pečení a přináší vynikající výsledky bez nutnosti zdlouhavého vaření nebo pečení v trouba,“ poznamenala.
Recept
Ingredience:
- mouka – 210 g;
- kakaový prášek – 57 g;
- máslo – 180 g;
- cukr – 225 g;
- jogurt – 282 g;
- hořká čokoláda – 43 g;
- vejce – 3 ks;
- prášek do pečiva – 1,5 lžičky;
- jedlá soda – 1 lžička;
- sůl 0,5 lžičky;
- vanilkový extrakt – 1,5 lžičky;
Příprava:
- Vymažte tři pekáče a vyložte pergamenem.
- Do středně velké mísy prosejeme mouku, kakaový prášek, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Samostatně ušlehejte máslo a cukr, dokud nebudou světlé a nadýchané. Přidejte vejce a šlehejte do hladka. Vmíchejte jogurt, vanilku a rozpuštěnou čokoládu při pokojové teplotě.
- Postupně přidávejte moučnou směs, abyste získali homogenní těsto. Rozdělte ho na tři tvary.
- Každý koláč vařte v mikrovlnné troubě 2 minuty až 2 minuty 20 sekund při 1200 W. Můžete také použít speciální režim, pokud jej máte.
- Sušenka je hotová, když se ve středu stane elastickou a odtáhne se od stran formy. Pro přesnou kontrolu můžete do středu vložit i párátko.
- Dále si připravte libovolný krém podle chuti – zakysanou smetanu, máslo nebo máslo. Vrstvy dortu namažte tukem a dort ozdobte.