Menu na svátky: recept na vydatný předkrm s kuřecím masem a houbami

Foto: z otevřených zdrojů

Tartaletky s vydatnou náplní jsou vynikající variantou občerstvení na slavnostní stůl.

Velkolepý a uspokojivý předkrm s kuřecím masem a houbami – pokrm, který doplní každý sváteční stůl a dlouho na něm nezůstane. Dnes vám nabízíme recept od známé kulinářské blogerky Olgy Goloviny. Tento předkrm okamžitě upoutá pozornost a jeho chuť potěší vaše hosty.

Předkrm s kuřecím masem a houbami

Ingredience:

  • tortilla – 4 ks;
  • kuřecí řízek – 1 kus;
  • tvrdý sýr – 100 g;
  • vařená vejce – 2 ks;
  • žampiony – 200 gr;
  • česnek – 2 stroužky;
  • greeny – volitelné;
  • ořechy;
  • sůl, pepř – podle chuti.

Způsob vaření:

  1. Kuřecí řízek uvaříme v osolené vodě s pepřem a bobkovým listem. Hotové maso nakrájíme na kostičky nebo natrháme na vlákna.
  2. Houby nakrájejte na kostičky a smažte, dokud nebudou vařené. Vejce uvaříme natvrdo a nastrouháme spolu se sýrem na jemném struhadle.
  3. Smíchejte všechny ingredience v misce, přidejte sůl a pepř, přidejte česnek, prošel lisem. Vše dobře promíchejte.
  4. Tortilly rozkrojte napůl, srolujte do kornoutů a zajistěte párátkem. Můžete je také potřít vajíčkem a posypat sezamovými semínky. Šišky položte na plech vyložený pečicím papírem a vložte je na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů, aby oschly a dobře držely tvar.
  5. Tortilly naplňte náplní a vršky obalte v nasekaných oříšcích. Křupavé šišky s lahodnou náplní jsou hotové.

Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
CTU in Prague Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: