Foto: z otevřených zdrojů
Tartaletky s vydatnou náplní jsou vynikající variantou občerstvení na slavnostní stůl.
Velkolepý a uspokojivý předkrm s kuřecím masem a houbami – pokrm, který doplní každý sváteční stůl a dlouho na něm nezůstane. Dnes vám nabízíme recept od známé kulinářské blogerky Olgy Goloviny. Tento předkrm okamžitě upoutá pozornost a jeho chuť potěší vaše hosty.
Předkrm s kuřecím masem a houbami
Ingredience:
- tortilla – 4 ks;
- kuřecí řízek – 1 kus;
- tvrdý sýr – 100 g;
- vařená vejce – 2 ks;
- žampiony – 200 gr;
- česnek – 2 stroužky;
- greeny – volitelné;
- ořechy;
- sůl, pepř – podle chuti.
Způsob vaření:
- Kuřecí řízek uvaříme v osolené vodě s pepřem a bobkovým listem. Hotové maso nakrájíme na kostičky nebo natrháme na vlákna.
- Houby nakrájejte na kostičky a smažte, dokud nebudou vařené. Vejce uvaříme natvrdo a nastrouháme spolu se sýrem na jemném struhadle.
- Smíchejte všechny ingredience v misce, přidejte sůl a pepř, přidejte česnek, prošel lisem. Vše dobře promíchejte.
- Tortilly rozkrojte napůl, srolujte do kornoutů a zajistěte párátkem. Můžete je také potřít vajíčkem a posypat sezamovými semínky. Šišky položte na plech vyložený pečicím papírem a vložte je na 20 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů, aby oschly a dobře držely tvar.
- Tortilly naplňte náplní a vršky obalte v nasekaných oříšcích. Křupavé šišky s lahodnou náplní jsou hotové.
Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.