Foto: z otevřených zdrojů
Tento dort lze podávat jak na Nový rok, tak na Vánoce.
Sněhulákův dort je nejvíce novoroční dezert. Vypadá to elegantně a ukáže se velmi chutné. Focus vám prozradí, jak ho připravit.
Sněhulák dort
Ingredience:
- mouka – 150 g;
- cukr – 3 polévkové lžíce. l.;
- kokosové vločky – 200 g;
- máslo – 150 g;
- kondenzované mléko – 7 polévkových lžic. l.
Na krém:
- smetana 35% tuku – 350 ml;
- měkký tvaroh – 300 g;
- kondenzované mléko – 3/4 plechovky;
- loupané mandle – 150 g;
- vanilkový cukr – 2 lžičky;
- kokosové mléko – 600 ml;
- želatina – 30 g.
Příprava:
- Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, měkké máslo a třetinu kokosu. Uhněteme vláčné těsto, vyválíme kouli, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na půl hodiny do lednice.
- Troubu předehřejte na 190°C. Připravte si dvě kulaté formy různých velikostí a vymažte je máslem. Těsto rozválejte na dva kruhy podle průměru formiček. Těsto přendejte do formiček a pečte asi 15 minut.
- Namočte želatinu ve 4 lžících. l. studenou převařenou vodou a nechte 15 minut. Ořechy nasekáme a osmahneme na suché pánvi.
- Tvaroh smícháme s 0,75 plechovkami kondenzovaného mléka, vanilkovým cukrem a kokosovým mlékem. Vymačkáme želatinu a na mírném ohni rozpustíme do hladka. Necháme mírně vychladnout. Smetanu ušleháme do husté pěny. Do tvarohové směsi postupně přidávejte želatinu, poté vmíchejte mandle a šlehačku. Směs dejte do dvou misek vyložených potravinářskou fólií, která odpovídá průměru koláčů a dejte na 2 hodiny do lednice.
- Formičky zakryjte mraženým krémem s připravenými koláčky, okraje ořízněte. Odstraňte formy a film.
- Pomažeme kondenzovaným mlékem, posypeme zbylým kokosem a vytvarujeme sněhuláka. Ozdobte čokoládou.
Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.