Houbová omáčka: recept na lahodný doplněk jídel

Foto: z otevřených zdrojů

Toto jídlo má neuvěřitelně bohaté aroma a jemnou chuť, která se hodí k mnoha přílohám.

Houbová omáčka je univerzální doplněk, který dokáže z obyčejného jídla udělat skutečné kulinářské mistrovské dílo. Jeho bohatá chuť a jemná textura se skvěle hodí k bramborám, knedlíkům, zelím nebo dokonce k domácím těstovinám. Vůně čerstvých hub a smetanové tóny zakysané smetany vytvářejí harmonickou rovnováhu, která si získá vaše srdce.

Tento recept, který byl popsán na stránce mil_alexx_pp, je nejen jednoduchý na přípravu, ale také neuvěřitelně chutný.

Recept

Ingredience:

  • Houby sušené 80 g
  • Cibule 250 g
  • Mouka 2 polévkové lžíce. l
  • Zakysaná smetana (15%) 150–200 g
  • Mléko 500 ml
  • Paprika 1 polévková lžíce. l
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej 40 ml
  • Voda 100–150 ml

Příprava

  1. K vaření používejte vysoce kvalitní suché houby, které lze nalézt na každém trhu nebo supermarketu. Před vařením je zalijte vroucí vodou a nechte 15 minut působit, aby se obnovila jejich textura a bohaté aroma.
  2. Poté je třeba je nakrájet na malé kousky.
  3. Na rozehřátou pánev nalijeme olej a přidáme nakrájenou cibuli. Smažte ji na středním plameni, dokud nebude průsvitná a měkká, ale ne spálená.
  4. K cibuli přidáme lžíci papriky.
  5. Když cibule a koření odhalí vůni, přilijeme trochu vody a vše společně podusíme.
  6. Dalším krokem jsou houby. Je třeba je přidat k cibuli, důkladně promíchat a dusit dalších 10 minut, pravidelně přidávat vodu.
  7. Samostatně si připravte krémový základ na omáčku. V hluboké míse smícháme zakysanou smetanu s moukou, osolíme, opepříme a zalijeme mlékem.
  8. Všechny ingredience důkladně promíchejte, abyste získali homogenní konzistenci.
  9. Mléčný základ nalijte do žampionů a cibule do pánve, všechny ingredience dobře promíchejte a nechte přikryté.
  10. Omáčku vařte na středním plameni dalších 5-6 minut, dokud nezhoustne do dokonalé konzistence.

Toto jídlo má neuvěřitelně bohaté aroma a jemnou chuť, která se hodí k mnoha přílohám. Vaření je také jednoduchý a cenově dostupný způsob, jak zpestřit domácí menu a přidat do něj něco skutečně výjimečného.

Dobrou chuť!

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
CTU in Prague Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: