Těstoviny s klobásami na pánvi: rychlý recept na vaše oblíbené jídlo

Foto: z otevřených zdrojů

Tento recept na klobásové těstoviny na pánvi je přesně to, co potřebujete, abyste si bez dalšího úsilí dopřáli gastronomický požitek.

Někdy opravdu chcete rychle uvařit něco chutného a jednoduchého zároveň. Tento recept na těstoviny s klobásou na pánvi je přesně to, co potřebujete, abyste si mohli dopřát gastronomický požitek bez jakéhokoli dalšího úsilí. Recept ze stránky shovalskitchen je ideální na večeři po náročném dni.

Recept

Ingredience

  • Nasekaný česnek 1 polévková lžíce. l
  • Klobásy 1 balení
  • Paprika 1 polévková lžíce. l
  • Rajčatová pasta 2 lžíce. l
  • Cukr ½ lžičky
  • Těstoviny 400 g
  • Kuřecí vývar 1 polévková lžíce. l
  • Sůl
  • Černý pepř
  • Kurkuma
  • Olej

Příprava

  1. Zahřejte pánev s malým množstvím rostlinného oleje. Přidáme nasekaný česnek a orestujeme ho do zlatova.
  2. Mezitím nakrájejte klobásy na malé kousky a přidejte k česneku. Smažte, dokud se neobjeví lahodná zlatohnědá kůra.
  3. Do pánve přidejte sladkou papriku, rajčatový protlak a cukr. Důkladně promíchejte, aby se klobásy rovnoměrně obalily všemi přísadami.
  4. Do pánve přidejte těstoviny (není třeba je vařit předem). Vše promícháme, aby těstoviny nasákly chuť a vůni omáčky. Zalijte horkou vodou, dokud zcela nepokryje těstoviny.
  5. Do pokrmu přidejte kuřecí vývar, sůl, černý pepř a kurkumu. Znovu důkladně promíchejte, přikryjte pánev poklicí a nechte na mírném ohni asi 10 minut. Občas promíchejte, aby se těstoviny uvařily rovnoměrně a nepřilepily se ke dnu.
  6. Pánev stáhneme z plotny, necháme těstoviny mírně vychladnout a podáváme. Pokrm můžete ozdobit čerstvými bylinkami, strouhaným sýrem nebo přidat trochu zakysané smetany pro jemnější chuť.

Poraďte:

  • Pro sytější chuť můžete použít uzené klobásy nebo do omáčky přidat špetku pálivé chilli papričky.
  • Pokud chcete, aby pokrm byl více sytý, přidejte k těstovinám fazole nebo žampiony z konzervy.
  • Experimentujte s kořením – místo kurkumy můžete přidat italské bylinky nebo suchou bazalku.

Tyto těstoviny jsou opravdovou spásou ve všední dny, kdy čas tak strašně chybí, ale přesto chcete jíst chutné jídlo.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
CTU in Prague Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: