Foto: z otevřených zdrojů
Dort má osvěžující pomerančovou příchuť
Dort je vždy dobré řešení. To platí i o Vánocích. Vynikající volbou by byl pomerančový dort Mary Berry s osvěžující chutí a neuvěřitelnou vůní. Jak píše Ehrges, tento dezert vystačí pro osm lidí.
Recept
Ingredience:
- oranžová – 1 kus;
- mouka – 275 g;
- prášek do pečiva – 3 lžičky;
- moučkový cukr – 275 g;
- máslo – 225 g;
- vejce – 4 ks;
- skořice – 1 lžička.
Příprava:
- Pro náplň budete muset vzít 50 g másla, 175 g moučkového cukru, 2 polévkové lžíce. pomerančová dužina.
- Pro začátek předehřejte troubu na 180C/horkovzdušnou na 160C. Připravte si dvě hluboké formy o průměru 20 cm, vymažte je máslem a vyložte pergamenem.
- Vložte pomeranč do hrnce, přidejte vroucí vodu a vařte na mírném ohni, dokud nezměkne. Bude to trvat asi 20 minut. Necháme vychladnout, rozpůlíme a odstraníme semínka. Dále je třeba porazit v mixéru nebo kuchyňském robotu. Dvě polévkové lžíce dužiny si dejte stranou na polevu.
- Do vyšlehaného pomeranče přidáme ostatní ingredience na dort a mícháme do hladka. Směs rozdělte na dvě formy a pečte 25-30 minut.
- Než je sušenky vyjmete, musí na pánvi mírně vychladnout. Dále vyšleháme máslo s práškem a vmícháme odloženou pomerančovou dužinu. Touto náplní položte jednu sušenku a navrch dejte druhou. Pokud je to žádoucí, může být dort ozdoben moučkovým cukrem nahoře.