Foto: z otevřených zdrojů
Mnoho lidí před svátky drží přísnou dietu a dělá velkou chybu.
Abyste se během Vánoc a Nového roku nepřejedli a neublížili svému žaludku, měli byste dodržovat jednoduchá pravidla. Zejména je důležité začít sváteční hody zdravými pokrmy. Informovala o tom RBC-Ukraine s odkazem na instagramovou stránku endokrinoložky Olesyi Pidmurnyak.
Jak se připravit na hostinu
Příprava na hostinu zahrnuje – nehladovět den předem. Důležité je dát si lehkou svačinku, která se bude skládat z bílkovinné složky a zeleniny, a vypít sklenici vody bezprostředně 30 minut před jídlem.
Jídlo byste měli začít malým množstvím zeleninových salátů. Je potřeba si hlídat porci, kterou si dáváte na talíř, aby byla malá.
Při výběru pokrmů je podle lékařky důležité vyhýbat se potravinám s vysokým glykemickým indexem, smaženým a tučným jídlům, protože mohou velmi zatěžovat orgány – slinivku a játra. K alkoholickým nápojům je nejlepší zvolit suché víno.
Jako dezert byste si měli vybrat ten, který vám nejlépe vyhovuje, a sníst malou porci.
„Nejezte ze zdvořilosti, vnímejte stav svého těla a mezi jídly se určitě pohybujte,“ dodal odborník.
Proč je důležité před svátky nehladovět?
Mnoho lidí před svátky drží přísnou dietu a dělá velkou chybu. To zpravidla vede k silnému stresu pro tělo a zhroucení na Silvestra.
Aby se to nestalo, měli byste 31. prosince vydatně snídat, obědvat a večeřet. Na Silvestra pak můžete bezpečně jíst malé množství jídla a vyhnout se přejídání.
Chcete-li snížit obsah kalorií ve vašich pokrmech, můžete zkusit dochucovat saláty jogurtem a hořčicí – pokrm se tak automaticky stane méně těžkým. Nakrájené maso lze nahradit krůtími prsy nebo vařeným kuřecím masem.
Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.