Foto: z otevřených zdrojů
Toto jídlo vyžaduje minimum ingrediencí a času.
Tyto „mandarinky“ jsou jednoduchým, chutným a působivým pokrmem na novoroční stůl, který překvapí hosty a rodinu. Kulinářská blogerka Valeria Veligura sdílela na své stránce Instagram velmi kreativní způsob, jak podávat předkrm na sváteční stůl. Toto jídlo vyžaduje minimum ingrediencí a času.
Recept
Ingredience (na 6 ks):
- 150 g kuřecího řízku
- 2 vejce
- 100 g sýra
- 50 g majonézy/zakysané smetany/přírodního jogurtu
- 1-2 stroužky česneku
- sůl a pepř podle chuti
- 3 střední mrkve
Příprava:
- Vařte kuřecí řízek a vejce.
- Aby se mrkev nevařila několik hodin, oloupala jsem ji, zavázala do sáčku a dala na 5 minut do mikrovlnky na maximální výkon, otočila a ještě asi 5 minut poslala! Necháme vychladnout a mrkev je připravena k použití.
- Kuřecí řízek nakrájíme na malé kostičky. Sýr, vejce a mrkev nastrouháme na jemném struhadle.
- V hluboké nádobě smíchejte filé, vejce a tvaroh. Přidejte majonézu/zakysanou smetanu, nasekaný česnek, koření a promíchejte do homogenní hmoty.
- Vytvarujeme 6 stejných kuliček.
- Umístěte trochu mrkve na potravinářskou fólii a vytvořte tenkou placku.
- Do této placky dáme náplň a zabalíme, jak ukazuji na videu.
- Mandarinky ozdobte mátou a hřebíčkem/černým pepřem.
Dobrou chuť!
Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.