Je to krásné a chutné: předkrm „mandarinky“ na novoroční stůl

Foto: z otevřených zdrojů

Toto jídlo vyžaduje minimum ingrediencí a času.

Tyto „mandarinky“ jsou jednoduchým, chutným a působivým pokrmem na novoroční stůl, který překvapí hosty a rodinu. Kulinářská blogerka Valeria Veligura sdílela na své stránce Instagram velmi kreativní způsob, jak podávat předkrm na sváteční stůl. Toto jídlo vyžaduje minimum ingrediencí a času.

Recept

Ingredience (na 6 ks):

  • 150 g kuřecího řízku
  • 2 vejce
  • 100 g sýra
  • 50 g majonézy/zakysané smetany/přírodního jogurtu
  • 1-2 stroužky česneku
  • sůl a pepř podle chuti
  • 3 střední mrkve

Příprava:

  1. Vařte kuřecí řízek a vejce.
  2. Aby se mrkev nevařila několik hodin, oloupala jsem ji, zavázala do sáčku a dala na 5 minut do mikrovlnky na maximální výkon, otočila a ještě asi 5 minut poslala! Necháme vychladnout a mrkev je připravena k použití.
  3. Kuřecí řízek nakrájíme na malé kostičky. Sýr, vejce a mrkev nastrouháme na jemném struhadle.
  4. V hluboké nádobě smíchejte filé, vejce a tvaroh. Přidejte majonézu/zakysanou smetanu, nasekaný česnek, koření a promíchejte do homogenní hmoty.
  5. Vytvarujeme 6 stejných kuliček.
  6. Umístěte trochu mrkve na potravinářskou fólii a vytvořte tenkou placku.
  7. Do této placky dáme náplň a zabalíme, jak ukazuji na videu.
  8. Mandarinky ozdobte mátou a hřebíčkem/černým pepřem.

Dobrou chuť!

Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
CTU in Prague Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: