Na sváteční stůl: recept na salát „Vánoční věnec“.

Foto: z otevřených zdrojů

Tento krásný a chutný salát se připravuje s kuřecím masem. Ozdobí novoroční stůl

Kuřecí maso je chutný a nízkokalorický produkt. A právě s tím se připravuje salát „Vánoční věnec“. Jedná se o jednoduchý a velmi krásný salát, který je rozložen ve vrstvách a ozdoben snítkami kopru. Skvěle se hodí na novoroční nebo vánoční stůl. Recept byl sdílen na webu Cookery.

Salát „vánoční věnec“

Ingredience:

  • kuřecí řízek – 300 g;
  • brambory – 3 ks;
  • mrkev – 1 kus;
  • vejce – 3 ks;
  • řepa – 1 kus;
  • vlašské ořechy – 2/3 šálku;
  • kopr – 1 svazek;
  • česnek – 1 stroužek;
  • majonéza, sůl, pepř.

Na ozdobu:

  • sýr, kukuřice, červená paprika.

Příprava:

  1. Kuřecí řízek vezměte, důkladně propláchněte studenou vodou, vložte do hrnce s osolenou vodou, vařte do měkka, bude to trvat asi 20 minut. Z hotového kuřete slijte vodu a maso zchlaďte. Poté naše filé nakrájíme nadrobno. Kuřecí řízek můžete také upéct v troubě nebo zakryté na pánvi.
  2. Zeleninu omyjeme a vaříme do měkka. To bude trvat asi 40 minut Kontrolujeme připravenost nožem. Vejce uvařte natvrdo: 10 minut, dokud žloutek nezůstane jasně žlutý.
  3. Vezmeme nejkrásnější a nejlépe velký široký talíř a do středu položíme sklenici. Kolem něj položíme salát ve vrstvách a vytvoříme náš věnec.
  4. Nakrájené kuře smíchejte s majonézou, pepřem a solí podle chuti a opatrně položte kolem sklenice.
  5. Mrkev nastrouháme na hrubém struhadle a také smícháme s majonézou. Umístěte na kuře. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, osolíme a přidáme majonézu. Vše pečlivě promícháme a položíme na mrkev.
  6. Nasekejte ořechy a česnek. Červenou řepu také nastrouháme na hrubém struhadle a dochutíme majonézou. Naši řepu smícháme s ořechy a česnekem, osolíme a položíme na brambory.
  7. Nyní nastrouhejte vejce na stejném hrubém struhadle, osolte a znovu smíchejte s majonézou. Opatrně tvoříme poslední vrstvu našeho salátu.
  8. Sklenici opatrně vyjmeme ze středu věnce, ze snítek kopru vytvarujeme „jedlové větvičky“, ostrým nožem vykrájíme z plátků sýra a pepře hvězdičky a položíme je na snítky kopru, z jemného vytvoříme „sníh“. nastrouhaný sníh z bílků a navrch posypeme kukuřicí. Salát dejte na 2 hodiny do lednice.

Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
CTU in Prague Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: