Voňavý závin s jablky: základní recept na Vánoce

Foto: z otevřených zdrojů

Vídeňský štrúdl se dělá velmi snadno, pokud máte správný recept.

Klasický vídeňský štrúdl je tradiční rakouský dezert. Jde o tenkou vrstvu těsta, ve které je zabalena voňavá a chutná náplň. Obvykle se jedná o směs různých druhů ovoce nebo bobulí s ořechy a kořením.

Nejprve se podíváme, jak se štrúdl připravuje podle standardního receptu s hnětením těsta. Na typu závinového těsta použitého pro původní recept není nic zvláštního. Měl by být tenký, pružný a snadno použitelný.

Vídeňský štrúdl – klasický recept

Závin není příliš náročný na přípravu, protože nevyžaduje neobvyklé přísady. Těsto na moučník je jednoduché a náplň nezruinuje.

Ingredience:

  • mouka – 250 gramů;
  • vejce – 1 kus;
  • voda – 1 polévková lžíce;
  • máslo – 50 gramů;
  • sůl – špetka;
  • jablka – 4-5 ks;
  • cukr – 50 gramů;
  • rozinky – 50 gramů;
  • sušené meruňky – 50 gramů;
  • mleté ​​vlašské ořechy – 50 gramů;
  • skořice – podle chuti.

Příprava:

  1. Sůl rozpusťte ve vodě. Pro přípravu těsta smíchejte mouku, vejce a slanou vodu. Důkladně promícháme, přidáme olej. Poté by těsto mělo „odpočívat“ po dobu 30 minut.
  2. V tuto chvíli nastavte troubu na předehřátí na 180 stupňů. Jablka nakrájíme na malé kostičky a sušené meruňky nasekáme na libovolné kousky. Sušené ovoce smícháme s jablky, cukrem a skořicí.
  3. Pracovní plochu poprašte moukou a těsto rozválejte na tenko. Na to položíme náplň a závin opatrně zabalíme.
  4. Plech vyložte pečicím papírem a vymažte olejem. Položte na něj vytvořený váleček. Dezert pečte 30-40 minut dozlatova.

Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
CTU in Prague Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: