Foto: z otevřených zdrojů
Chuť pokrmu vás jistě ohromí!
Dushenina je starodávný pokrm ukrajinské kuchyně, který se připravoval na mnoho svátků a významných událostí. Způsob přípravy pokrmu spočíval v dušení ve vývaru se zeleninou, podle toho dostala dushina svůj název. RBC-Ukraine mluví o tom, jak vařit dushina s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Culinary Vitivki“.
Recept na duši
Ingredience:
- voda – 300-500 ml
- máslo – 80 g
- mouka – 80 g
- maso – 1 kg
- brambory – 8 ks.
- cibule – 5 ks.
- pórek – 1 stonek.
- celer – 2 ks.
- sůl – 2 lžičky.
- pepř – 1 lžička.
- bazalka – 1 lžička.
- paprika – 1 lžička.
Jak vařit dushinu
- Chcete-li připravit dushinu, odřízněte z masa všechny filmy a žíly. Není třeba je vyhazovat – tyto části masa se používají na vývar, kterým se zalévají suroviny do pokrmu.
- Přeneste žíly a filmy do hrnce, přidejte vodu a vařte na mírném ohni, přičemž sbírejte pěnu. Maso by mělo být nakrájeno na velké kusy a lehce poraženo.
- Poté maso osolte a opepřete 1 lžičkou. sůl a 0,5 lžičky. pepř Poté je třeba každý kus masa obalit v mouce a smažit na másle dozlatova po dobu 3-4 minut.
- Maso přendejte na talíř a do omáčky na pánvi přilijte vývar. Brambory na dushinu oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
- Cibule musí být oloupána a nakrájena na poloviční kroužky. Pórek a celer nakrájíme na plátky.
- Poté můžete součásti duše vložit do pekáče nebo hrnce. Nejprve položte část masa, poté část brambor a cibule.
- Položte další vrstvu pórku a celeru. Umístěte zbývající produkty ve stejném pořadí. Dochutíme zbylou solí a pepřem, přidáme papriku a bazalku – případně jiné oblíbené koření.
- Suroviny zalijte vývarem a masovou omáčkou a hrnec s pokrmem vložte na 2 hodiny do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Poté je duše připravena.
Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.