Dushenina: jednoduchý recept na chutný masový pokrm pro celou rodinu

Foto: z otevřených zdrojů

Chuť pokrmu vás jistě ohromí!

Dushenina je starodávný pokrm ukrajinské kuchyně, který se připravoval na mnoho svátků a významných událostí. Způsob přípravy pokrmu spočíval v dušení ve vývaru se zeleninou, podle toho dostala dushina svůj název. RBC-Ukraine mluví o tom, jak vařit dushina s odkazem na kulinářský kanál YouTube „Culinary Vitivki“.

Recept na duši

Ingredience:

  • voda – 300-500 ml
  • máslo – 80 g
  • mouka – 80 g
  • maso – 1 kg
  • brambory – 8 ks.
  • cibule – 5 ks.
  • pórek – 1 stonek.
  • celer – 2 ks.
  • sůl – 2 lžičky.
  • pepř – 1 lžička.
  • bazalka – 1 lžička.
  • paprika – 1 lžička.

Jak vařit dushinu

  1. Chcete-li připravit dushinu, odřízněte z masa všechny filmy a žíly. Není třeba je vyhazovat – tyto části masa se používají na vývar, kterým se zalévají suroviny do pokrmu.
  2. Přeneste žíly a filmy do hrnce, přidejte vodu a vařte na mírném ohni, přičemž sbírejte pěnu. Maso by mělo být nakrájeno na velké kusy a lehce poraženo.
  3. Poté maso osolte a opepřete 1 lžičkou. sůl a 0,5 lžičky. pepř Poté je třeba každý kus masa obalit v mouce a smažit na másle dozlatova po dobu 3-4 minut.
  4. Maso přendejte na talíř a do omáčky na pánvi přilijte vývar. Brambory na dushinu oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
  5. Cibule musí být oloupána a nakrájena na poloviční kroužky. Pórek a celer nakrájíme na plátky.
  6. Poté můžete součásti duše vložit do pekáče nebo hrnce. Nejprve položte část masa, poté část brambor a cibule.
  7. Položte další vrstvu pórku a celeru. Umístěte zbývající produkty ve stejném pořadí. Dochutíme zbylou solí a pepřem, přidáme papriku a bazalku – případně jiné oblíbené koření.
  8. Suroviny zalijte vývarem a masovou omáčkou a hrnec s pokrmem vložte na 2 hodiny do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Poté je duše připravena.

Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
CTU in Prague Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: