Na novoroční stůl: recept na vepřový bok s jablky

Foto: z otevřených zdrojů

Vepřový bok je ideální pro sváteční menu. A tento recept je neuvěřitelně chutný.

Vepřový bok se hodí k nejrůznějším kulinářským příležitostem: toto maso lze například upéct ve velkém kusu a podávat na sváteční stůl. Hřbet můžete také stočit do plněné rolády. Nejlépe to ale funguje se zeleninou a ovocem, které masu propůjčí chuť a udělá ho křehčím, píše Focus.

Hřbet uvařený podle tohoto receptu se doslova rozplývá v ústech.

Vepřová panenka s jablky

Ingredience:

  • vepřová panenka – 800 g;
  • jablka – 300 g;
  • cibule – 200 g;
  • jablečný mošt nebo suché bílé víno – 250 ml;
  • sůl, čerstvě mletý černý pepř.

Příprava:

  1. Maso omyjte a osušte papírovými utěrkami. Maso ochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem.
  2. Oloupejte jablka ze semínek. Dužinu nakrájejte na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
  3. Maso přendejte do formy, například na kachní kastrol. Rozmístěte cibuli a jablka kolem a nahoře. Zavřete víko. A jen pečeme na 100°C asi 5 hodin.
  4. Pro opečení vrchní části hřbetu odklopte poklici, maso potřete medem smíchaným se sójovou omáčkou (2:1) a pečte při 200°C dalších 10-15 minut.
  5. Maso podáváme s pečenými jablky. Jako přílohu můžete připravit vařené nebo pečené brambory.

Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
CTU in Prague Blog

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: