Foto: z otevřených zdrojů
Vepřový bok je ideální pro sváteční menu. A tento recept je neuvěřitelně chutný.
Vepřový bok se hodí k nejrůznějším kulinářským příležitostem: toto maso lze například upéct ve velkém kusu a podávat na sváteční stůl. Hřbet můžete také stočit do plněné rolády. Nejlépe to ale funguje se zeleninou a ovocem, které masu propůjčí chuť a udělá ho křehčím, píše Focus.
Hřbet uvařený podle tohoto receptu se doslova rozplývá v ústech.
Vepřová panenka s jablky
Ingredience:
- vepřová panenka – 800 g;
- jablka – 300 g;
- cibule – 200 g;
- jablečný mošt nebo suché bílé víno – 250 ml;
- sůl, čerstvě mletý černý pepř.
Příprava:
- Maso omyjte a osušte papírovými utěrkami. Maso ochutíme solí a čerstvě mletým černým pepřem.
- Oloupejte jablka ze semínek. Dužinu nakrájejte na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka.
- Maso přendejte do formy, například na kachní kastrol. Rozmístěte cibuli a jablka kolem a nahoře. Zavřete víko. A jen pečeme na 100°C asi 5 hodin.
- Pro opečení vrchní části hřbetu odklopte poklici, maso potřete medem smíchaným se sójovou omáčkou (2:1) a pečte při 200°C dalších 10-15 minut.
- Maso podáváme s pečenými jablky. Jako přílohu můžete připravit vařené nebo pečené brambory.
Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.