Foto: z otevřených zdrojů
Tyto formy mají mnoho nevýhod
Silikonové formy jsou v kuchyni velmi oblíbené. Snadno se v nich vaří a výpek seženete bez problémů. Ne všichni však souhlasí s tím, že je to nejlepší možnost.
„Silikonové pekáče jsou méně ideální, protože nevedou teplo tak rovnoměrně,“ řekl Thetakeout Jerelle Guy, vývojář receptů a majitel Chocolate Basil.
Při použití silikonové formy, říká, můžete zjistit, že některé části jsou zcela upečené a jiné ne. Neudrží teplo trouby tak dobře jako kov nebo sklo.
Při nákupu nové uniformy je třeba zvážit několik věcí, počínaje materiálem, ze kterého je vyrobena. Ty nejlepší jsou vyrobeny z hliníku.
„Pokud jde o pánve, dávám přednost hliníkovým pánvím, které jsou dobře vymaštěné a vysypané moukou. Zahřívají se rovnoměrně a dávají pěknou kůrku,“ říká Guy.
Navíc stojí za to hledat formy světlejší barvy, protože podle kuchaře poskytují nejrovnoměrnější pečení a zhnědnutí.
Můžete použít i litinové formy, ale jsou mnohem těžší než hliníkové. Při vaření s nimi se můžete více unavit a dokonce na sebe nechtěně upustit formu s dezertem.
Je také důležité myslet na to, jak budete koláč vyjímat z formy. Některé mají rukojeti nebo širší strany, abyste měli něco, za co se můžete chytit a snadno dort obrátit. Takové formy jsou však dražší.
Stránka není bezpečná Všechna vaše data jsou ohrožena: hesla, historie prohlížeče, osobní fotografie, bankovní karty a další osobní údaje budou zneužity útočníky.